Van de nadorst…

 

Bron: Ik predik de nadorst, Lodewijk Makeblijde College, Rijswijk, januari 1986.

[p. 2]

ik achterhaal niet en ben de trage
en ik bepaal niet en ben de driftige
praat en spreek maar en ook ik
ik predik de nadorst

Lucebert
“Van de afgrond en de luchtmens”

[p. 3]

Van de nadorst…

Letterkundige, onderwijskundige of minder kundige bijeenkomsten met Rudi Cornets de Groot waren altijd dorstverwekkend. Dat in vele opzichten. Altijd had Rudi wat achter de hand (en dat ook in vele betekenissen) om de dorstigen te laven. Hij mocht daar zelf graag aan meedoen.
Hij is al het tweede jaar niet meer op school. De nadorst, die we nu zo hevig voelen, wordt niet gelest. En sinds we weten dat Ruud echt weg zal blijven van het LMC, moeten we er zelf maar iets aan gaan doen. En wat kan beter passen dan een boekje, zo verzonnen de neerlandici. Ze kregen daarbij onmiddellijk hulp en steun van Pieter, die Ruud – in zijn jaren als tekenleraar – ook tot zijn sectie mocht rekenen.
Het boekje is er. Niet alleen de leraren Nederlands en tekenen droegen daar van alles aan bij. Van verschillende kanten werd hun uitnodiging om iets voor Rudi te doen beantwoord. Hij moet het maar eens lezen, wat iedereen voor hem bedacht en opgeschreven heeft. Hij zal er met volle teugen van kunnen genieten, denken we.

Ad fundum dus, Rudi!

De samenstellers
 

> Voor Rudi
<

Plaats een reactie