Start » 11e jaargang (‘79-‘80) » Een krabbel…

Een krabbel…

 

Bron: Informatief Bulletin (‘Gele vellen’), Lodewijk Makeblijde College, Rijswijk (Z-H), 11e jrg., nr. 4, november 1979.

Wat is er allemaal in deze aflevering van het I.B. te vinden?
André Tinhout neemt afscheid van ons met een kort woord. Voor hem is onder de rubriek Officieel en officieus ruimte gelaten. Frans reageert op het art. van Dr. J. Pennock uit E.W. en doorbreekt in de titel een taboe dat al te lang door het I.B. werd gerespecteerd. Van dezelfde auteur een bericht een kamerplant betreffende en een rapport Onderwijsdag L.M.C. – Resultaten van de evaluatie. Lucien vraagt aandacht voor de tentoonstelling Individualiseren en de minister voor de energiebesparing.
Leo Peters schreef het verslag van de bestuursvergadering, en overhandigde dit mij met de woorden: ‘Für die “gelben Blätter” – Es ist ja Herbst!’ Andere Leo (HA) lanceert zijn eerste stelling; hij zal in de toekomst in ieder te verschijnen Geel Vel zo’n stelling poneren en het is de bedoeling dat daar ook over gediscussieerd wordt. Verder heeft hij zich nog met cijfers bezig gehouden, die hij weer van Jacques gekregen heeft. Als ik dit tik, heb ik dat werk nog niet gezien, meer kan ik er dus niet van zeggen.
Wij nemen met groot plezier een krantenbericht op, waarin de naam van de conciërge Houdijk met onderscheiding wordt genoemd. Het wil mij voorkomen, dat wij zo’n krant op het komende schoolfeest nodig hebben als brood: maar ook als dat anders zijn zou, moet u niet verzuimen het stukje te lezen. Mij is gevraagd om een controversieel stukje. Helaas ben ik er de man niet naar zulke stukjes te schrijven. Ik heb me dan ook beperkt tot het overschrijven van een paar passages uit mijn dagboek, nl. deze die ik in de herfstvakantie schreef. Het heet daarom: Herfstvakantie.
Te elfder ure nog een stukje van Piet MO: ‘Nog een krabbel…’1

CN

  1. De laatste zin is in handschrift toegevoegd. []

Een krabbel... »

Reageren

U kunt deze HTML-tags gebruiken.

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

%d bloggers like this: