Van de redactie

 

Bron: Informatief Bulletin (‘Gele vellen’), Lodewijk Makeblijde College, Rijswijk (Z-H), 5e jrg., februari, tweede helft 1974.

De stelling dat namen nieuws maken, is niet deze waar de redactie gewoonlijk van uit gaat, ook al geldt ze dit keer volop. Hoewel! Men kan met evenveel recht het omgekeerde beweren: dat het nieuws de naam maakt.
Precies.
U hebt het al begrepen: het IB doelt op de winnaar van de Servet-prijs, en auteur van het IB-essay van deze week.
De redactie prijst zich gelukkig met dit opstel, dat u als inlegvel bij deze aflevering der gele vellen zult aantreffen, – in het handschrift van Wester-zelf – die, evenals de redactie ernaar streeft zijn verhaal in de taal van de gewone man te doen; waarbij hij WO’s theologische bezwaren tegen zijn formule op slinkse wijze uit de weg gaat.

Voorts bijdragen uit de hoek van de directie, die zich deze week ook meester heeft weten te maken van onze wekelijkse strip! Hoewel BN een plaats in deze aflevering claimde voor een nieuw stukje van zijn hand, vrees ik dat de haast waarmee deze gele vellen onder de stencilmachine worden gewerkt, zijn plannen op noodlottige wijze doorkruist. Misschien is dat ook wel wijs beleid van deze redacteur der gele vellen:

CN
 

Plaats een reactie