Laatste nummer van het cursusjaar ’74-’75

 

Bron: Informatief Bulletin (‘Gele vellen’), Lodewijk Makeblijde College, Rijswijk (Z-H), 5e jrg., laatste nummer van het cursusjaar ’74-’75.1
Tekening door Cornets de Groot in het laatste nummer van de vijfde jaargang.
Tekening door Cornets de Groot in het laatste nummer van de vijfde jaargang.

 

En bovendien het laatste nummer, dat door CN geredigeerd wordt. Pardon, mede door CN, want de oprichter van het blad, CR, blijft natuurlijk.
Volgend jaar krijgt hij de steun van Joke (DA), en de gele vellen de kans om verder uit te groeien. Want al sta ik er betrekkelijk buiten: die groei is er en zij is te danken aan een kring van trouwe medewerkers, die het IB in de loop van dit jaar kreeg, en die ik niet dankbaar genoeg kan zijn.
Neem het ‘officieel-officieuze’ gedeelte, dat gecompleteerd werd door hartstochtelijke bijdragen van Lucien (JK), Cobie (HS) & BN (Robin). Soms kwamen we er mee in ‘Het Bestuur’, dat dan vragen begon te stellen over ‘de bittere stukken’ – vaak echt aan de bittertafel ontstaan.
En neem het ‘officieus-onofficiële’: de cartoons van uw vriend Kees (SR), die zich in dit nummer zelfs ontpopt als een dichter van concrete poëzie’! Van dit soort poëzie kan het IB niet bol genoeg staan, en dat herinnert me er aan dat we over nog zo’n dichter beschikken: Robin: dol op cijfers, vijven en zessen. Ongenoemd mag ook Emma (TO) niet blijven, wier culinaire feuilleton door de vakantie werd onderbroken, en niet meer voortgezet: zeer tot mijn verdriet. Er is veel verborgen talent onder de collega’s en het IB zou hun podium moeten zijn, niet hun korenmaat. Toch ben ik met het IB wel degelijk heel gelukkig geweest, en ik zeg iedereen die het zijne of hare heeft bijgedragen dank. Met hun medewerking volgend jaar zal Joke het stellig wel rooien – wellicht krijgt ze het er drukker door dan ik.

In dit nummer:
mededelingen uit de directiekeet.
Een afscheidsletter van Kees
Een tegenenquête van de feestcommissie
Feiten en cijfers, door BN
Een reisgids van Leo Bakker voor trips in Frankrijk.

Want de vakantie staat voor de deur, en daarmee het trieste genoegen van op reis te moeten gaan: daarheen waar geen mens je verwacht. Dat het maar gauw voorbij mag zijn. Dat we elkaar maar gauw mogen ontmoeten, desnoods in het buitenland.

CN


  1. Dit moet zijn: ’73-’74. []
>
< IB-essay

Plaats een reactie