Luim? Ernst? Prijsvraag!

 

Bron: Informatief Bulletin (‘Gele vellen’), Lodewijk Makeblijde College, Rijswijk (Z-H), 3e jrg., nr. 16, Lentemaand 1972.

In de komende week zult U in Uw postbus een stencil aantreffen met daarop het verzoek drie serieuze stellingen en één niet-serieuze stelling (fopspelling) te formuleren. Van de drie serieuze stellingen moeten er twee betrekking hebben op het onderwijs op het LMC en één op het onderwijs in het algemeen.
Deze stellingen zullen zonder bronvermelding gepubliceerd worden in een extra nummer van de gele vellen.

Op een prijsvraagformulier krijgt U nu de kans op te geven welke stellingen volgens U van wie afkomstig zijn en welke fopstelling U het vermakelijkst vindt.

Er zijn twee winnaars:
a. degene die het grootste aantal malen de juiste stellingen aan de juiste man/vrouw toewijst;
b. degene die het grootst aantal malen de vermakelijkste fopstelling krijgt toegewezen.

De prijswinnaars kunnen kiezen uit “vijven en zessen” van De Groot en “een kruik jenever” van Bokma. De uitslag is bindend. De jury is van deelname aan onderdeel a. uitgesloten.
Dat – met name t.a.v. onderdeel a. – het een en ander te regelen valt is ook de jury duidelijk. Wij slaan Uw persoonlijke integriteit echter zeer hoog aan. Dat U moreel tot deelname verplicht bent is voor de hand liggend.

De jury: B-, C- en EN

Het is waarschijnlijk dat een aantal stellingen een gemeenschappelijke tendens heeft. Aan dergelijke tendenzen kan misschien op een komende algemene docentenvergadering aandacht besteed worden.

B-, C- en EN
 

Plaats een reactie